Τι πρέπει να προσέξω όταν διαλέγω γαμπριάτικο κοστούμι

Ο γάμος είναι μια από τις πιο σημαντικές και μνημειώδεις στιγμές στη ζωή ενός ζευγαριού. Και ενώ όλα τα βλέμματα συχνά εστιάζονται -δικαιολογημένα- στη νύφη, ο γαμπρός πρέπει επίσης να λάμψει και να είναι εξίσου κομψός και εκλεπτυσμένος. 

νυφικό - γαμπριάτικο

Μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις, λοιπόν, που πρέπει να πάρει ο γαμπρός είναι η επιλογή του κατάλληλου κοστουμιού, το οποίο όχι μόνο πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με το νυφικό σχέδιο, αλλά να βρίσκεται επίσης και σε αρμονία με το θέμα της εκδήλωσης. Ας δούμε μερικές συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο γαμπριάτικο ντύσιμο ανάλογα με το νυφικό σχέδιο:

νύφη - γαμπρός ντύσιμο

Διαλέγοντας γαμπριάτικο: Ποιο είναι το σχέδιο του νυφικού

Η πρώτη και πιο σημαντική συμβουλή είναι να ενημερωθείτε για το στιλ, το χρώμα και την υφή του νυφικού. Σίγουρα μπορούμε να διατηρήσουμε την παράδοση που θέλει τον γαμπρό να μην βλέπει το νυφικό μέχρι και την ημέρα του μυστηρίου, ωστόσο, καλό είναι να έχει μια βασική ενημέρωση για το σχέδιό του. Κάποια νυφικά είναι κλασικά και φόρμαλ, ενώ άλλα είναι πιο μοντέρνα και λιτά.

Μάθετε πώς είναι το νυφικό που έχει επιλέξει η νύφη και προσπαθήστε να διαλέξετε ένα κοστούμι που να ανταποκρίνεται στην αισθητική του. Για παράδειγμα, αν το νυφικό είναι κλασικό και φορμαλ, ένα retro φράκο ή ένα σμόκιν  tuxedo θα είναι μια κομψή επιλογή. Αντίθετα σε πιο μοντέρνο νυφικό, μπορείτε να κινηθείτε σε πιο casual κοστούμι και με παπιγιόν αντί για γραβάτα!

Χρωματική αρμονία ανάμεσα στο κοστούμι και την υπόλοιπη γαμήλια διακόσμηση

Ποιες είναι όμως οι διάφορες επιλογές χρωμάτων για το κοστούμι του γαμπρού, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το διακοσμητικό στιλ της εκδήλωσης όσο και την εποχή του γάμου;

εποχή γάμου και ντύσιμο

Οι επιλογές χρωμάτων για το κοστούμι του γαμπρού μπορούν να διαφέρουν αισθητικά και ανάλογα με το περιβάλλον της εκδήλωσης και της τελετής στην εκκλησία.

διακόσμηση γάμου και ντύσιμο

Ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το ντεκόρ του χώρου, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την επιλογή του κοστουμιού.

γαμπριάτικο και στιλ

Επιπλέον, η εποχή του γάμου παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην επιλογή του χρώματος του κοστουμιού. Κατά τους χειμερινούς μήνες, τα σκούρα χρώματα όπως το μαύρο έχουν πάντα θεωρηθεί κλασική επιλογή για τον γαμπρό, ανεξαρτήτως του στιλ της εκδήλωσης. Πέρα από το μαύρο, υπάρχουν και άλλες επιλογές χρωμάτων που μπορούν να εξεταστούν ανάλογα με τις προτιμήσεις του γαμπρού και την αισθητική της εκδήλωσης, όπως το μπλε, το γκρι, το μπορντό ή ακόμη και το πράσινο μπορεί να αποτελέσουν ενδιαφέρουσες επιλογές.

Αντίθετα τους θερινούς μήνες, τα πιο ανοιχτά και φωτεινά χρώματα όπως οι διάφορες αποχρώσεις του μπλε, το λευκό, ή το μπεζ αποτελούν σταθερές επιλογές που μπορούν να προσαρμοστούν με το ύφος και την υπόλοιπη διακόσμηση ή το θέμα του γάμου.

Το σημαντικότερο είναι να επιλέξετε ένα χρώμα που σας αντιπροσωπεύει και σας κάνει να νιώθετε άνετα και αυτοπεποίθητα την ημέρα του γάμου σας. Ο γάμος είναι μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή σας, και το κοστούμι που θα επιλέξετε πρέπει να αντικατοπτρίζει το στιλ και την προσωπικότητά σας, ενώ παράλληλα να συνδυάζεται αρμονικά με τον συνολικό αισθητικό χαρακτήρα του γάμου σας και την εποχή.

Δώστε έμφαση στις λεπτομέρειες με κομψότητα και στιλ

Το κοστούμι πρέπει να αποπνέει την ίδια αίσθηση με το σχέδιο του νυφικού. Σκοπός είναι να υπάρχει μια συνοχή και συμφωνία μεταξύ του νυφικού και του γαμπριάτικου ντυσίματος, ώστε να δημιουργηθεί μια εναρμόνιση και μια αξέχαστη εικόνα για το νυφικό ζευγάρι. Η τελική εικόνα κομψότητας και στιλ του ζευγαριού είναι περισσότερο αποτέλεσμα ενός αρμονικού συνδυασμού μεταξύ των δύο και όχι μια μεμονωμένη υπόθεση.  

Για παράδειγμα, αν το νυφικό έχει ένα μοντέρνο σχέδιο με πολλά λουλούδια και ακολουθεί ένα boho θέμα, τότε ένα casual κοστούμι για τον γαμπρό μπορεί να αποτελέσει την ιδανική επιλογή. Το casual κοστούμι μπορεί να είναι ελαφρύ, με φυσικές υφές και ανάλαφρο στιλ που συνδυάζεται αρμονικά με το νυφικό.

Από την άλλη πλευρά, αν η νύφη έχει επιλέξει μια κλασική τουαλέτα, τότε ο γαμπρός μπορεί να επιλέξει κάτι πιο σοβαρό και κλασικό. Ένα σμόκιν με φάσα από σατέν στον πέτο, συνδυασμένο με την κατάλληλη γραβάτα, θα προσδώσει έναν αέρα επισημότητας και κομψότητας στην εμφάνιση του γαμπρού, ταιριάζοντας με το κλασικό στιλ της νύφης.

Σε κάθε περίπτωση, το κυριότερο είναι να υπάρχει ισορροπία και συνοχή μεταξύ νυφικού και γαμπριάτικου. Επισκεφθείτε σήμερα το κατάστημα Davvero και ανακαψλυτε μια μοναδική γκάμα σε μοντέρνα γαμπριάτικα κοστούμια, με δυνατότητα προσαρμογής, που εξασφαλίζουν την απόλυτη επιλογή σε γαμπριάτικο για μια αξέχαστη γαμήλια τελετή!